Gde za Novu Godinu (2021/2022)?

Polako ulazimo u poslednji mesec u godini. Praznična euforija nam kuca na vrata. Decembar je mesec u kom svodimo račune u bukvalnom i metaforičkom smislu i planiramo gde ćemo i kako ispratiti staru, a dočekati Novu godinu.

Zbog pandemije korona virusa ne pravimo dugoročne planove, pa će većina nas tek nekoliko dana pred praznike znati gde će provesti najluđu noć.

Ukoliko se ne plašite gužve, predstavljamo vam neka mesta koja će imati organizovane dočeke na gradskim trgovima.

Najluđa noć u glavnom gradu

Grad Beograd organizuje veličanstveni doček na dve lokacije. Ispred skupštine Srbije nastupaće Sara Jo, Marija Šerifović i Jelena Karleuša.

Druga lokacija, koja će po prvi put “ugostiti“ posetioce 31. Decembra biće Sava promenada i to uz koncert jedne od najvećih balkanskih zvezda, Gorana Bregovića. Kao prateće muzičke zvezde pojaviće se i Mladen Vojčić Tifa, Saša Kovačević, Cobi i Angelina.

Vatromet iznad beograda
Vatromet iznad Beograda

Tačno u ponoć sa kule Beograd biće pušten spektakularan vatromet, u trajanju od osam minuta, koji će biti dopunjen sa laserskim zracima i svetlosnim efektima.

Doček na Zlatiboru

Najposećenija planina u Srbiji i ove godine dočekaće mnogobrojne turiste, kako iz Srbije tako i iz regiona.

Ove godine školski raspust počinje tik pred Novu godinu, te se očekuje da nekoliko desetina hiljada turista poseti „zlatnu planinu“. Opština Čajetina i turistička organizacija Zlatibor, tradicionalno obeležavaju doček uz atraktivne muzičko-zabavne programe na Kraljevom trgu, gde se čak i na velikim minusima okupi nekoliko hiljada ljudi. Ove godine najavljen je muzički program u vidu trodnevnih novogodišnjih koncerata.

U najluđoj noći, posetioce će zabavljati Vesna Zmijanac i Alen Islamović. U ponoć će uz spektakularni vatromet, trubački orkestar Dejana Jevdjića ispratiće staru godinu.

Za reprizu nastupa popularna pevačica Senidah, a 3. januara Parni Valjak.

Ukoliko odlučite da novogodišnje praznike provedete na Zlatiboru i ispratite gore navedeni program predlažemo vam da odsednete u „Apartmanu Kraljev Trg“ koji se nalazi na istoimenoj lokaciji. Na ovaj način ćete biti u samom centru dešavanja.

Na raspolaganju vam je i potpuno nov moderno opremljen Apartman Tajnakoji se nalazi u mirnom delu Zlatibora, u naselju Potoci. Iako je udaljen svega 2 km od centra Zlatibora, kraj nije previše naseljen tako da možete uživati u harmoniji  i tišin nakon burno provedene novogodišnje noći. Lepo je opremljen novim, udobnim i modernim nameštajem.

Proslava dočeka u Novom Sadu

Novogodišnji program u Novom Sadu biće inspirisanim likom i delom Nikole Teslom, prvim počasnim građaninom Novog Sada

Na Trgu Slobode čaroliju će stvarati Nipplepeople, Elektro Guzzi, Kanda, Kodža i Nebojša, Đorđe Miljenović i drugi.

U okviru Tesline svetlosne galerije, publika će imati priliku da iskusi autentičan audio-vizuelni doživljaj koji će pripremiti neki od najznačajnijih umetnika iz oblasti svetlosnih umetničkih instalacija i perfomansa.  Oni će nastupe poznatih izvođača učiniti još magičnijim.

Posetioci svih uzrasta mogu uživati u zabavnom parku Ledena šuma i brojnim animacijama.

Crkva imena marijinog

A da bi zimska bajka bila potpuna razmislite o iznajmlivanju vile sa zatvorenim bazenom. Mi u ponudi imamo upravo jednu takvu, „Lux Vilu Novi Sad.“ Poseduje smeštajni kapacitet 12 osoba, i mogućnost proslava za do 40 ljudi. Pored mnogobrojnih pogodnosti ima i dva bazena, jedan je otvoreni, i morate ga posetiti leti, drugi je zatvoren i dostupan tokom čitave godine. Okružen je staklom, pruža predivan pogled na krajolik, boravak čini neodoljivim, a prazničnu čaroliju opipljivom.

Još jedna opcija je „Vila Magic“ koja takođe ima neverovatan pogled, jer se nalazi pored Dunava. Kuća je  pogodna kako za proslave tako i za uživanje sa porodicom i prijateljima.

Nova Godina na Kopaoniku

Ukoliko biste voleli da otpujete iz Beograda, a niste ljubitelj masovnih okupljanja, za vas imamo idealan predlog, “beg” na Kopaonik! Planina koja pruža priliku za odmor, zabavu, druženje ali i za uživanje u zimskim sportovima.

Zaljubljenicima skijanja predlažemo „Vilu Karmen Greben“  koja se nalazi uz samu ski stazu. Sadrži apartmane različitih kapaciteta i kvadratura, od 2-6 osoba.

Ako planirate veće društvo onda su „Apartmani Dvori“ pravi izbor za vas. Primaju do 12 osoba, moderno su opremljenji, ocenjeni sa 4 zvezdice, a  gostima je na raspolaganju i spa centar u sklopu kompleksa.

Staza na kopaoniku
Staza na Kopaoniku

U ponudi je i “Apartman Gondola” koji je od gondole udaljen samo 180 metara, te pruža sav komfor aktivnog odmora. U svojih udobnih četrdesetak kvadrata može primiti do 10 osoba. Tople boje enterijera imaju relaksirajući efekat koji odlično paše posle provoda u novogodišnjoj noći.

Nova godina u vikendicama

Suprotno dočeku na trgovima, staru godinu možete ispratiti u nekoj od prelepih vikendica i vila izolovanih od grada i buke, savršeno uklopljenih u ambijent prirode. Bilo da želite da proslavite Novu godinu sa velikom grupom prijatelja, ili u paru, mnogobrojne su mogućnosti koje vam se u pogledu smeštaja nude.

Proslava nove godine sa prijateljima
Proslava Nove Godine sa prijateljima

Vikendice na planinama, nadomak gradova, osamljene u prirodi, sa modernim ili etno stilom, prava su mesta gde možete dočekati najluđu noć. Kamini, moderan nameštaj, rustični nameštaj, unutrašnji bazeni, spoljni bazeni koji se greju, prostrana dvorišta, samo su neke od performansi koje vikendice i vile poseduju.

Neke od njih pružiće vam komfor bolji i od hotela sa 5 zvezdica. Odaberite samo u kom kutku zemlje vam odgovara da se za predstojeće praznike smestite. Ono što je zajedničko svima, jeste prostor samo za vas i vaše drage ljude. Nećete biti ograničeni vremenom, većina njih je na fantastičnim lokacijama, potpuno izolovane od buke velikih gradova.

Takođe, jako bitna stavka za mnoge goste, jeste da u većinu vikendica možete povesti i vaše čupave ljubimce da vam prave društvo u novogodišnjoj noći.

I da podvučemo! Bilo koja lokacija da bude odabrana za najluđu noć, recept za nezaboravno veče je divno raspoloženje, dragi ljudi, kvalitetna hrana i piće, pozitivne želje za narednu godinu i proslava može da počne!

Srećna Nova 2022.godina!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 

 / 

Prijavite se

Pošaljite poruku

Moji favoriti