Kreativne ideje za zabave u vikendici tokom kišnog dana

Tokom vašeg odmora u vikendici, neplanirano je naišao kišni dan. Našli ste se zaglavljeni u zatvorenom prostoru i tražite kreativne ideje da se zabavite tokom kišnog dana u vikendici koju ste iznajmili?

Od pravljenja hrane do otkrivanja talenata, preporučujemo sve vrste zabavnih aktivnosti, smanjujući vreme provedeno uz televizijski ekran na minimum. Umesto toga podstičemo vašu maštu i kreativnost.

Vodite talenat šou

Kažu da svako ima skriveni talenat, i iako verovatno postoje bolji načini da ih otkrijete, primoravanje da ih predstavite pred vašim voljenima je verovatno najzabavnije – barem za publiku koja će biti sa vama u vikendici.

Dakle, prigrlite svoju sposobnost da ispričate šalu ili priču, da plešete, žonglirate i pevate – u svom nastupu  možete čak i otkriti vaš skriveni talenat, za koji niste znali da postoji. Ukoliko zaista ne želite da  nastupate, bilo kojoj emisiji talenata potreban je dobar sudija.

Devojka peva u vikendici

Isprobajte potragu za blagom

Odličan način da vidite vikendicu u novom svetlu. Zamislite temu za potragu za blagom i napravite slagalicu zasnovanu na predmetu u svakoj sobi koja se u vikendici nalazi. Prvi trag vodi do sledećeg i, na kraju, do otkrivanja glavne nagrade.

U potrazi za blagom više se radi o zabavi otkrivanja, tako da bi nagrada na kraju mogla biti ideja za sledeću aktivnost. Kada uspešno završite potragu zadatog zadatka, pustite da neko drugi stvori ideju za sledeći.

Igranje potrage za blagom u vikendici

Iznesite društvene igre

Ima li nešto bolje od porodične društvene igre, a mnoge moderne društvene igre takođe nude temu za svaku priliku. Vodite najbolji restoran, sagradite najveći grad, naučite novi jezik, spasite svet ili postanite njegov najveći detektiv, sve iz udobnosti dnevne sobe u vikendici.

Igranje društvene igre u vikendici

Ponesite knjigu

Imati vremena da se posvetite dobroj knjizi retka je stvar, pa najbolje iskoristite kišne sate zaranjajući u literaturu. Većina vikendica za odmor može se pohvaliti pristojnim nizom knjiga ako vam ponestane vlastitih, a to je često jedan od najboljih načina za otkrivanje novih žanrova i pisaca.

Čitanje knjige u vikendici

Snimite sopstveni film

Zahvaljujući pametnim telefonima koji nude zaista visokokvalitetne kamere i alate za obradu video zapisa, nikada nije bilo lakše iskoristiti svoju kreativnost i stvoriti svoj film. Napišite scenarijo, napravite rekvizite, naučite svoje redove, a zatim neka snimanje počne.

Postanite još kreativniji nasumičnim odabirom žanra. Hoćete li napraviti naučno-fantastični klasik, divan vestern, klasičnu komediju ili nagrađivanu dramu?

Snimanje sopstvenog filma u vikendici

Napravite svoj kulinarski šou

Tu će vaša kuhinja u vikendici zaista doći do izražaja. Za pravljenje torte treba vam samo nekoliko osnovnih sastojaka, ali pravljenje onog jela koje se topi u ustima je sasvim druga stvar.

Hoćete li probati klasično jela ili biti najhrabriji pekar sa najegzotičnijim sastojcima? Postoji nekoliko opcija za najbolje pečenje.  Pa čak i ako se svi ne pridruže, ne bi trebalo da vam nedostaje dobrovoljaca za degustaciju napravljenih jela.

Kuvanje u vikendici

Napravite svoj filmski festival

Posle jednog dana aktivnosti u prirodi, zaradili vreme za uživanje u samoj vikenici. Uz usluge strimovanja koje nude hiljade filmova nadohvat ruke, ne postoji bolja prilika za stvaranje sopstvenog filmskog festivala.

Izaberite temu i neka svi odaberu film. Možete čak i ući u ulogu željenih glumaca približnim oblačenjem i velikim ulazom na svoj vlastiti crveni tepih. Dobra zabava svih je zagarantovana!

Pravljenje maskenbala u vikendici

Kaladont je uvek u modi

Ograničite igru reči na sve predmete koji se nalaze u vikedici, i obavezno izaberite glavnu nagradu za pobednika. Ne zaboravite da onaj koji prvi izgovori reč koja se završava na ,, KA ,, ispada iz igre i nema pravo na pobedu!

1 komentar

  1. Bojan

    18/03/2021

    zanimljiv članak, super ideje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 

 / 

Prijavite se

Pošaljite poruku

Moji favoriti